Ballonnen spelletjes

 

Leuke spelletjes voor een kinderfeestje
Weet je een leuk kinderspelletje van je eigen kinderfeestje, stuur dan een mail


 

Ballonnen spelletjes

Met Ballonnen kun je hele leuke kinderspelletjes spelen op je kinderfeestje. Het grote voordeel van ballonnen is bovendien dat er niet zo snel iets kapot van gaat of dat het te hard gaat. Een aantal leuke spelletjes met ballonnen voor kinderfeestjes....

Ballonnen versieren

Altijd leuk voor een kinderfeestje: laat de kinderen ballonnen versieren, bijvoorbeeld met stiften of laat ze strikjes maken van linten of hoeden van karton

Waterballonnenbommetjes

Heb je een kinderfeestje met mooi weer in de zomer, laat dan aan het eind van het feestje de kinderen spelen met met water gevulde ballonnen. Verdeel ze eventueel in twee groepen en zet iedere groep aan 1 kant van een veldje en dan gooien maar. Voor jongere kinderen is het leuker als ze een ouder mogen bekogelen, bijvoorbeeld na het goed beantwoorden van een vraag of het uitvoeren van een klein opdrachtje.

Ballonnen dans.

Ieder kind krijgt een ballon. Als de muziek begint gaan alle kinderen de ballonnen "hoog" houden. Doe zelf ook mee om de ballonnen een beetje te verspreiden en niet ieder kind bij zijn eigen ballon te laten blijven. Pak er eentje tussenuit en als de muziek stopt moet ieder kind een ballon pakken. Het kind dat geen ballon heeft is "af" en mag een ballon uitzoeken (maar niet meer mee doen).

Ballonnen hoog houden.

Deel aan de kinderen ballonnen uit. Laat ze op blazen en biedt hulp om ze dicht te knopen. Het doel van dit spel is om de ballonnen zolang mogelijk in de lucht te houden. Dit is een amusant en eenvoudig spel om een feestje te beginnen of af te sluiten.

ballonnen