Kinderfeestje: Tik spelletjes

 Tik spelletjes

Je hebt natuurlijk gewoon tikkertje. Maar er zijn nog veel meer tik spelletjes die leuk zijn voor een kinderfeestje.

 

 

Vele Tikkers

Je kiest een tikker en de rest moet worden getikt. Is iemand getikt, dan wordt die ook tikker, net zolang tot iedereen tikker is. De laatst getikte wordt in het volgende spel de tikker. Om te laten zien wie er getikt is moeten de kinderen die zijn getikt bijvoorbeeld een hoed of muts opdoen.

Je kan dit spelletje leuke verwerken in een thema kinderfeestje. Zo moesten de jongens op een cowboyfeestje koeien vangen. Werd de 'koe' getikt, dan veranderde hij in een cowboy en moest zijn cowboyhoed opzetten.

Vangen en bevrijden

Je wijst in een groep 1 of meerdere tikkers aan. Als een kind getikt wordt moet het stil blijven staan. Een ander vrij kind kan een gevangen kind bevrijden door er bijvoorbeeld twee rondjes omheen te draaien.

Wasknijperknijpen

Je geeft elk kind een aantal wasknijpers die het op zijn kleren moet vastknijpen. Elk kind mag er steeds 1 af pakken en proberen deze op de kleren van een ander kind te knijpen. Het kind dat op het eind het minst aantal wasknijpers op zijn kleren heeft heeft gewonnen.

Krantjemeppen

kinderfeestje feesthoedZet de kinderen in een kring en 1 kind met een opgerolde krant in het midden. Roep een naam. Het kind met de krant mag nu proberen dat kind een mep(je) te verkopen. Als dat kind echter voor die tijd de naam van een ander kind heeft geroepen dan moet de mepper proberen dat kind een mep te verkopen. Net zo lang totdat de mepper een mep verkocht heeft voordat het kind een naam heeft geroepen. Dan gaat de beurt over naar dat kind.