Kinderfeestje: Spelletjes van vroeger

Spelletjes voor kinderfeestjes uit grootmoeders tijd. Weet je een leuk kinderspelletje dat hier zeker bij hoort, stuur dan een mail

 

Wil je een themafeestje geven, kijk eens bij onze draaiboeken.

 

Spijkerpoepen

Al sinds mensenheugenis een succes op kinderfeestjes: bind de kinderen een touwtje om het middel met een los "staartje" en bind hieraan een spijker. De kinderen moet nu zo snel mogelijk (zonder de handjes gebruiken) de spijker in een fles laten zakken. Dit spelletje kun je ook met twee teams in "estafette" laten doen.

Ei-lopen

Is wat troep op het kinderfeestje geen probleem, laat de kinderen dan ei-lopen. Je maakt twee teams en ieder team krijgt een lepel en een ei. De kinderen van elk team moeten in estafette een parkoers afleggen met een lepel in de mond met het ei er op. De handen mogen natuurlijk niet gebruikt worden.

Tip van Marielle: Als je een kinderfeestje in de zomer hebt is het heel leuk om i.p.v. een ei een dienblad met plasticbekertjes water te nemen. De bekertjes mogen niet met de handen aangeraakt worden,de handen moeten aan het dienblad blijven. Bouw wat hindernisjes (een slalom, ergens onderdoor, overheen etc) in het parcour en wie aan het eind het meeste water over heeft is de winnaar. Tijdens zo'n waterfeest is snoephappen in een teiltje water ook altijd een groot succes.

Snoephappen

Een klassieker onder de kinderspelletjes voor verjaardagsfeestjes. Vul een teil of kinderbadje met water en laat er (verpakte) snoepjes in drijven. Ieder kind mag er nu om de beurt met de mond een snoepje uit halen (handen op de rug). Zet de kinderen eventueel een duikbril op. Een leuk alternatief is om de snoepjes niet in een bak water maar in een bord met meel te leggen.

Zaklopen

Laat de kinderen in estafette al lopende in een jute zak een parcours afleggen.

Stoelendans

Zet een aantal stoelen in een kring, maar eentje minder dan het aantal kinderen. Laat de kinderen er omheen lopen en start de muziek. Zodra de muziek stopt moeten de kinderen gaan zitten. Het kind zonder stoel is af. 1 stoel weghalen en de volgende ronde kan beginnen.

 

Kijk voor meer leuke kinderspelletjes ook eens in onze rubriek 'kinderspelletjes'. Naast leuke online spelletjes hebben we daar ook kinderspelletjes voor binnen en kinderspelletjes voor buiten .